Konalo se tradiční Stavění máje a Oheň Míru!

 

Dne 7.5.2018 jsme společně s Obcí Vendolí pořádali tradiční Oheň Míru a již druhým rokem po sobě jsme k tomu připojili naši akci Stavění Máje. K tanci a poslechu jako již tradičně hrála Svitavská 12°.

Každý rok, ve stejný den zapalujeme hranici na Oheň míru. Připomínáme si tím mír a konec druhé světové války v Evropě, který je datovaný na 8. května 1945. 

 

Ani letos to nebylo jiné a opět jsme se sešli na hřišti, v areálu TJ Sokol Vendolí. Začátek akce byl již v 17:30, kvůli již zmiňovanému Stavění máje. Májku jsme na hřiště dopravili již v neděli 6.5. 2018, z důvodu pracovního dne v pondělí. V neděli se nás sešlo hodně svobodných, nečlenů i členů TJ Sokol Vendolí a májku jsme bez problému z lesa dopravili až na hřiště, oškrábali a připravili. Ale samotné zdobení máje proběhlo až přímo v den konání akce. Brigáda na stavění hranice se konala 28.4.2018, kdy jsme přivezlo dřevo a zároveň hranici postavili.

 

Zhruba v 17:30 jsme tedy začali stavět májku. Májka se postavila na poprvé, bez větších problémů a tímto by jsme chtěli poděkovat všem lidem z návštěvníků kteří nám májku pomohli postavit a samozřejmě i členům TJ. Zároveň by jsme chtěli poděkovat Mírovi Paclíkovi st. a Oldovi Hladíkovi za koordinaci a organizaci při samotném stavění. Jejich zkušenosti se stavěním byly znát a moc nám tím pomohli. Jakmile se májka postavila, tak jsme čekali zhruba do 20:00 a zapálili jsme hranici.  Jak stavění máje tak zapálení hranice a další průběh proběhl bez problémů, za což jsme velmi rádi.

 

Konečně nám vyšlo také počasí, a to se projevilo na návštěvnosti, bylo krásně a přišlo Vás opravdu velmi hodně, jak na Stavění máje,a to je velice dobře, tak na samotný Oheň míru. A za to Vám chceme poděkovat a jsme rádi že za námi stále chodíte. Svitavská 12° nám hrála zhruba do půlnoci ale akce se protáhla do pozdních ranních hodin. Ale celkově se to povedlo a to je dobře.

 

To by bylo shrnutím asi vše. Děkujeme Vám že jste přišli a doufáme že jste si to užili, poseděli, popovídali a že další rok dorazíte zas. My tuto tradici, vlastně už dvě tradice ve stejný den, společně s Obcí určitě udržíme a budeme je velmi rádi dělat dále. Zároveň děkujeme Obci Vendolí za spolupráci a pomoc při této akci, dále děkujeme i členům TJ Sokol Vendolí za pomoc, sloužení a organizaci a samozřejmě i Svitavské 12° že za námi stále jezdí a zpříjemňuje nám tento den. 

 

Tak se mějte krásně, a těšíme se na Vás zase na další akci!

 

Fotografie z akce v sekci FOTOGALERIE - STAVĚNÍ MÁJE A OHEŇ MÍRU 2018 - 7.5.2018

 

DĚKUJEME!

TJ SOKOL VENDOLÍ

Fotka uživatele Marta Buchtová.

Fotka uživatele Marta Buchtová. 

Fotka uživatele Marta Buchtová.Fotka uživatele Marta Buchtová.