Stavěli jsme Májku a pálili Hranici na Oheň Míru!

Stavění Máje a Oheň Míru 2O19

Dne 7.5.2019  jsme jako již tradičně společně s Obcí Vendolí pořádali Oheň Míru, poslední roky spojený se Stavěním Máje.

Hranici na Oheň Míru jsme stavěli 28. dubna v neděli , již od 8 od rána, zároveň jsme jeli i do lesa pro dřevo. Hranici stavěli členové TJ Sokol Vendolí, a sešlo se nás celkem 15, takže hranice byla odpoledne v klidu postavena a bylo uklizeno. Tímto by jsme chtěli všem zúčastněným členům velice poděkovat. Nadále i Pepovi Horkému za zapůjčení a šoférování traktoru s vlečkou.

Pro Májku do lesa jsme šli 6. května v pondělí, den před akcí. Šli jsme po práci, ale i přesto se nás opět sešlo dost abychom Májku z lesa dostali. Za to také patří poděkování všem zúčastněným členům.

Stavění Máje bylo naplánováno na 18:00 a Oheň Míru – zapálení hranice od 19:30. Vyšlo nám celkem i počasí, nebylo sice „vedro“ , ale nepršelo a u Ohně bylo fajn. Jako každý rok přišlo hodně lidí a byla velká návštěva jak při stavění májky tak i posléze na Oheň a po zbytek večera.

Májka se postavila na první pokus, a má kolem 21 metrů!

Tímto děkujeme Mírovi Paclíkovi st. za koordinování a pomoc při stavění, a pak všem kteří šli z davu pomoci májku postavit. Bylo nás hodně, hodně mladých, což je super a tak by to mělo být.

Po zapálení hranice, zábava volně probíhala až do pozdních ranních hodin. K poslechu a tanci nám jako každý rok hrála Svitavská 12° , jsme rádi že pořád jezdí a nezanevřeli na nás, už k této akci neodmyslitelně patří.

To by bylo asi vše. Děkujeme moc Vám všem za účast a doufáme že budete chodit i nadále. Dále děkujeme Obci Vendolí za spolupráci a také jejím zaměstnancům, všem členům TJ Sokol Vendolí za aktivitu při této akci, za sloužení po celý večer, stavění a brigádu v lese a úklid areálu po akci, a naposled Svitavské 12° za příjemnou hudební atmosféru.

 

TJ SOKOL VENDOLÍ